Üzleti folyamatok szervezése, átszervezése

Az ön cégénél is elavultak a folyamatok, a technológia? Vagy talán nem is megy végig, megakad, a munkatársak pedig egymásra mutogatnak? Már régen optimalizálni kellett volna egy-egy üzletmenetet? Esetleg még nem is méri az egyes műveletek hatékonyságát?

Így bizony nehéz és költséges lehet a stratégiai célok elérése. Egy vállalat belső és külső körülményei soha sem állandóak. Változik a gazdasági háttér, fejlődik a technika, módosulnak a fogyasztói igények, erősödnek a céggel és a vezetőséggel szemben támasztott elvárások. A hatékony működés érdekében ezekre a változásokra bizony reagálnunk kell, és egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan tesszük ezt. A cél a vállalati eredmény javítása.

Éppen ezért cégünk első lépésként teljeskörűen átvilágítja az Ön vállalatának működését. Ennek során felmérjük a működő és hiányzó folyamatokat, azonosítjuk a kritikus folyamatokat és a gyenge pontokat, elemezzük a kapott eredményeket. Következő lépésben optimalizálunk, új folyamatokat alkotunk. Minden egyes folyamatnak meghatározzuk a felelőseit, a be- illetve kimeneti pontokat, idő és térbeli tényezőit, költségét. Nagy hangsúlyt fektetünk a kontroll folyamatokra is.

Az új folyamatháló optimális működtetéséhez mérési pontokat határozunk meg, melyek konkrét számokban mérhetően fogják mutatni, hogy mennyire működik hatékonyan a rendszer. A folyamatok átszervezése, optimalizálása többnyire maga után vonja a szervezet fejlesztését is, valamint új informatikai megoldások bevezetését, hiszen legjobban tervezett folyamat sem tud működni megfelelő emberek és az őket támogató eszközrendszer nélkül. Komplex, mindent átfogó megoldásokban gondolkodunk, tökéletesen, meglepetésmentesen!