IT Security

Hatósági és nagyvállalati tanulmányok egyöntetűen támasztják alá, hogy a támadások döntő többségében a saját alkalmazottak veszélyeztetik képzetlenségük miatt a vállalati információbiztonságot, ugyanis az informatikai rendszereket ért támadások túlnyomó többsége az emberi tényezőt, azaz a felhasználót célozza meg. Ennek a típusú támadási módszernek a neve: social engineering.


A social engineeringhez kapcsolódó megdöbbentő hír, hogy hackerek meg tudták szerezni az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat 9000, illetve az FBI 20 ezer alkalmazottjának elérhetőségi adatait. New York Times cikk: Hackers Get Employee Records at Justice and Homeland Security Depts.


A témában 3000 IT-biztonsági szakértő bevonásával készített felmérést az Information Systems Audit and Control Association (ISACA). The Human Factor in Information Security (be kell jelentkezni a cikk elolvasásához!) A Magyar Nemzeti Kibervédelmi Intézet is kitér az alábbi Az információbiztonság lélektana tanulmányában az emberi tényező fontosságára. Itt pedig a Social engineering módszerekről olvashatunk.


Jó hír

A védekezéshez szükséges ismeretek tanulhatóak, elsajátíthatóak. Éppen ezért, képezze cégét a biztonságért!


Képezze cégét és tanuljon online velünk a NetSulinkban!


Helytől és időtől függetlenül, velünk kényelmesen megtanulhatja mindazt, ami szükséges a veszély megelőzéséhez.

Információbiztonság tudatosság növelése témában összeállított 21 órás tananyagunk minden jelenleg ismert manipulatív támadási módszert a szükséges mélységig bemutat és megtanít védekezni ellene. Bőséges videó anyaggal és érthető példákkal kiegészítetten könnyen, játékosan, interaktívan tanulhat velünk. Az órákhoz feladatok, leckék és vizsgák is párosulnak. Anyagunkból sikeres vizsgát tevőket jelentősen kisebb százalékban lehet manipulálni Social Engineering módszerekkel. Vállalati biztonság érettségi szintfelmérést végzünk a tanfolyam kezdetekor és az utolsó vizsga után. Ezáltal ellenőrizhető a javulás mértéke és megfelelőségi szintje.

Képezzük magunkat biztonságunkért!